Ochrona danych osobowych

Szanowni Państwo
 
Zgodnie z art. 13 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. w imieniu administratora, Miejska i Gminna Biblioteka Publiczna w Zdzieszowicach,
ul. Chrobrego 18, 47-330 Zdzieszowice, NIP: 7491749388, informuję, iż:
 
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska i Gminna Biblioteka Publiczna w Zdzieszowicach, ul. Chrobrego 18, 47-330 Zdzieszowice, NIP: 7491749388
Ponadto informujemy, że:

1. Masz prawo dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

2. Ponadto, przysługuje Ci prawo do cofnięcia wyrażonej zgody w dowolnym momencie. Powyższe nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie wyrażonej zgody przed jej cofnięciem.
3. Odbiorcami danych są/mogą być: podmioty świadczące usługi wsparcia technicznego dla oprogramowania w którym przechowywane są dane osobowe, firmy zapewniające wsparcie IT dla administratora.
 Podane dane osobowe mogą być przekazywane innym podmiotom w sytuacji kiedy zezwalają na to przepisy lub osoba wyraziła na to pisemną zgodę.
4. Podane dane nie będą poddane zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (profilowaniu).
5. Dane mogą być wykorzystywane w celach statystycznych (GUS i inne podmioty publiczne).
6. Dodatkowo, przysługuje Ci prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
 
Dane osobowe będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody.
Tuesday the 15th. Custom text here
Copyright 2012

©

Template © QualityJoomlaTemplates